Nederlandse Bridge            Academie

             ♠ ♥ ♦ ♣Heleen Barendregt is gediplomeerd bridgedocent en Wedstrijdleider (WL).
Zij is auteur van 'Bridgeles geven, een vak apart', waarin zij veel didactische principes uiteenzet ter ondersteuning van bridgedocenten.

Heleen is jurist, docent en didacticus.

Sinds eind jaren '70 heeft zij zich verdiept in leerprocessen en 'breinzaken'. Zij geeft lezingen voor groepen met verschillende achtergronden.
April 2017 heeft zij gesproken over 'The Secrets of the Bridge Brain' op een internationale wetenschappelijke conferentie in Polen (Universiteit Torun), waar ook Giannargio Rona, voorzitter World Bridge Federation en Yves Aubry, (toenmalig) voorzitter European Bridge League, aanwezig waren.Speciaal voor bridgers heeft zij een serie lezingen samengesteld, waarin zij 'breinzaken' specifiek in verband brengt met het bridgespel.
Alle lezingen zijn luchtig van sfeer en geven, naast veel praktische adviezen en tips, ook informatie over het gigantische potentieel waarover wij allen beschikken.


Jacques Barendregt (docent wiskunde) is in het bezit van de diploma's bridgedocent en wedstrijdleider (WL). Bridge neemt in zijn leven een belangrijke plaats in.

Meer dan 25 jaar geeft hij bridgecursussen op vele niveaus.

Al tientallen jaren is hij lid van de Commissie Leraren Opleiding van de NBB.
Jacques leidt aankomende bridgedocenten op en is betrokken bij de examens.

Hij heeft de bridgeleermethode 'Contract' ontwikkeld. Deze methode is sinds 2008 op de markt.

Samen met Koos Vrieze (voorzitter van de NBB) schrijft hij de nieuwe bridgeleermethode van de NBB (systeem Standaard Hoog): 'Start met bridge'.